mandag den 7. juni 2010

dryp ... dryp ... dryp ... dryp ...dryp ...

Jeg kan trygt sige, at min tomater, (indtil videre) ikke mangler vand! Jeg har jo gået og været lidt bekymret for, hvordan jeg nu skulle holde liv i mine tomater i år ... det er jo ikke hver dag jeg kommer i kolo og hvad gør man så?? Jo, man hopper i Netto og køber 4 flasker gåsevin, skærer bunden af dem, laver huller til snor, prikker et lillebitte hul i skruelåget, hænger flasken op ved tomatplanten og hælder til sidst vand i. - Så har man sit eget drypvandingssystem! Og det ser sådan her ud:

At samtlige vandreserver i himlen så vælger at falde ned dagen efter ... ja, det er jo bare godt for alt det andet jeg plantede ud i går! Og det blev til lidt af hvert: Græskar og squash plantede jeg ud bagved tomaterne og i den "gamle" kompost ...

... og foran den nye er der kommet rabarber og på siden lidt solsikker.

Ja, hvad er så det?!? Det skal jeg sige jer, det er en kælder under vand ... eller et ølhul, kald det hvad du vil. En af de gamle garvede kolo-gutter fortalte mig, en af de første uger efter jeg havde købt Ruth, at det var da min egen lille "kælder", efter jeg havde spurgt ham, hvorfor filan nogen havde gravet en mælkejunge ned i jorden ...

... nu er kælderen blevet til Ruths lille gadekær, da den alligevel altid står under vand, så nu venter jeg bare på det første andepar eller skal jeg nøjes med en frø? Hostaerne, der er sat rundt om gadekæret er en "indflyttergave" fra sidste år, foræret af min veninde Sigrid og hendes mor, så lad os bare sige det var på tide at få dem i jorden. Troede faktisk de var afgået pga manglende pasning, men de er nogle sejlivede sataner og nu skal de bare sprede sig! Ved siden af trappen har jeg sat lidt flere af yndlings blomsten, løvefod.

Totalt opstillet havefryd!! Men er der noget bedre end en kartoffelmad med mayo og purløg i solen ...? Jeg hopper med glæde på en kartoffelkur, så længe den er med mayo!!

Kolo-klunseren fik fat i 4 skønne stole, som ganske vist har overskredet sidste salgsdato, men er "so much better" end de overklattede klapstole jeg har. Her er 2 af de smækre orange lyn! Fik også nallerne i et lyseblåt folde-ud-bord, som I får at se ved senere lejlighed.

-I skal da også lige se min lille hær af "soon to be" en fryd for øjet i kolo. Måske må jeg vente til næste år før de blomstrer, men bare jeg på et tidspunkt kan få blæreretten til en masse underskønne Blumen, så er jeg zufrieden!

3 kommentarer:

Life-Boats sagde ...

Har også smækket et par tomatplanter i murerspande (og boret huller i bunden) - god & billig løsning. Drypvandingsystemet må jeg overveje - men satser indtil videre på genboen som vandingssystem mens vi er på ferie. Ak, alle de bekymringer om haven - det er næsten ligesom at være småbørnsforældre igen ...

Gamle Jakob sagde ...

Ups - det var forresten Jakob og ikke Life-Boats der skrev det :/

Maja Augusta Gjelstrup Dyreborg sagde ...

Ja, jeg bliver da en værre pylrermor så ...!