fredag den 2. april 2010

Når solen skinner på præsten, drypper det på lille røde Ruth ...

Når det regner/(slud'er) er det knapt så ophidsende at være landet ude i kolo på denne her årstid. Især når man ved der er 20 min. hjem på cykel ... Heldigvis startede jeg dagen med en tur i havecenter for at købe pottejord og frø til kolo. Så selvom om det ikke blev til så meget arbejde i haven, før jeg skyndte mig hjem i varmen, så arbejder hjernen på højtryk med at planlægge og tilføje nye punkter til "to do"-listen. (Måske jeg hellere skulle kalde min "to do"-liste for en 3-4 års plan ellers ender jeg vist med at få kolo-kuller!!). Nå, men i regn, slud og stiv kuling fik jeg da kørt to "bør" fulde på Skt. Hans bålet - og ja, jeg tager gerne æren for halvdelen af haveforeningens Skt. Hans bål. Og jeg fik da også lige gravet moderplanten til min nye kolo-fjende nr. 1 op - vildrosen!!! Jeg taler her om en "tot" vildrose, der imens den stadig var i live, har fået ca. 500-1000 lange, ranglede og stikkende unger, som står for tur næste gang solen skinner over lille røde Ruth og hendes have! (Billeder kommer senere, så I kan se hvad jeg mener).

Efter denne fugtige tur i kolo skærtorsdag, blev det heldigvis tid til sol langfredag, hos Sigrid i Espe. Hvor det tager knap 2 min. at gå en runde i min kolonihave, så tager det ca. 20-30  min. at nå hele vejen rundt i Sigrids præstegårdshave. Her har hun de dejligste tæpper af Dorthea-liljer, gravide bøgetræer og hidsig-gult græs. Se med til sidst i indlægget!

Ikke sindssygt ophidsende ...

Så er det man glæder sig til huset bliver isoleret og gasblusset virker!

Hurra for helligdagsåbne havecentre!! Så er vi nogle, der kan få styret vores lyster. Og i år har jeg lyst til dejlig sundt grønkål, også selvom om den har ry for lettere gasudslip fra dem, som har indtaget den ...

Kilder siger honningurt er som grøngødning for jorden, så den må jeg hellere tage i brug, man er vel "wannabe" øko-flipper ...!?

Skønne Dorthea-liljer "en masse" i præstegårdshaven!

Aaahh!! Forår!

Græspest, når det har været dækket til af gamle brædder.

Gravide bøgetræer ...
... eller mig og min familie efter påskefrokosten ...?!

Sprøde lupiner, der strutter mod solen og har til opgave at pryde Sigrids blå-bed, der også består af forglemmigej, lavendel, akelejer, perlehyacinter, iris og jeg skal gi' dig skal jeg. Tror Kim Larsen skal hyres til at synge "Susan Himmelblå", når bedet står i fuld flor, hvis han da gider cykle helt til Espe ...?

2 kommentarer:

nette sagde ...

når d nu når til brændnælderne putter du dem i en spand vand og lader det stå,,er super god gødning til haven og fyldt med kvælstof,,lige ved hånden tænker jeg,,og husk at skvalderkål er super godt i salat
knuser fra faster

Sigrid sagde ...

Ajjj, hvor ser min have altså fin ud, når du er foto-mester, Maja!
- Ærgeligt, at de første anemoner først sprang ud, da du var taget hjem...